Eerste ombudsvrouw van NL: 100 jaar

19 augustus 2020

In opdracht van Solutions Radio, specialist in innovatieve oplossingen voor blinden en slechtzienden, organiseerde Philogirl een PR-campagne rondom de Webbox. Dit is een audio-hulpmiddel dat onder meer online kranten, gesproken televisie-ondertiteling en lectuur voorleest aan mensen met een visuele beperking.

Foto: Jan de Groen

De organisatie van de PR-campagne verliep in samenwerking met de vereniging voor blinden en slechtzienden in Deventer, Soos Kiek Uut. De campagne vond plaats tijdens de verjaardag van Meta van Beek, de allereerste ombudsvrouw van Nederland (1973) en enthousiast gebruiker van de Webbox.

Doelstellingen

  • Vergroten awareness voor de Webbox en hoe dit audio-hulpmiddel mensen met een (beginnende) visuele beperking kan helpen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuws ontwikkelingen. 
  • Solutions Radio positioneren als dé expert in innovatieve oplossingen voor mensen met een zichtbeperking.
  • Aandacht vragen voor de blinden-  en slechtzienden wereld.

Rol Philogirl

  • Uitnodigen en ontvangst van lokale, regionale en landelijke pers.
  • Schrijven en uitsturen persbericht naar pers, zowel op regionaal als landelijk niveau.
  • Mede-organisatie van het event met focus op PR voor Solutions Radio.

Resultaat

Interview NOS Radio 1 Journaal

Meta van Beek werd naar aanleiding van de verstuurde persuitnodiging op de ochtend van haar verjaardag uitgenodigd voor een live interview met NOS Radio 1 Journaal, waarin zij uitgebreid inging op de Webbox. Ook vertelde zij dat er nog onvoldoende aandacht is voor alle mensen die slechtziend of blind zijn. Zo vertelt Meta dat haar leven vijftig jaar geleden als ombudsvrouw bijzonder was, maar dat er nu andere bijzondere dingen zijn waar ze aandacht aan schenkt, zoals aan de blinden en slechtzienden.

Het gesprek was zo opmerkelijk, dat Meta’s interview werd verkozen tot Radiomoment van de week. Radiopresentator Ron Vergouwen: “Mevrouw van Beek had het alleen nog maar over de Webbox de rest van het gesprek! […] Heerlijke vrouw, mooi gesprek.”

Deventer RTV en RTV Oost

Ook werd Meta tijdens het event door diverse journalisten geïnterviewd over haar leven als ombudsvrouw, maar ook over haar huidige leven als slechtziende en hoe de Webbox haar hierbij helpt. De interviews werden uitgezonden op twee lokale nieuwszenders, namelijk Deventer RTV en RTV Oost. Ook verscheen er een nieuwsbericht op Het Deventer Nieuws.

Contact

Wil jij ook meer awareness creëren in het nieuws voor jouw bedrijf? We denken graag met je mee om een relevant en actueel nieuwshaakje te vinden en zo meer PR te creëren. Maaike van Zuilen van Philogirl vertelt je er graag meer over: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117.

Meer

healthy walk rotterdam

Rotterdam, de gezondste stad van Europa?!

2 september 2022
Dagelijks wandelen is goed voor sterke spieren en botten, voor hart en bloedvaten, voor de longen, tegen diabetes, goed voor je hersenen, nachtrust en nog veel meer! Er is dus eigenlijk geen reden om niet elke dag even een stukje te wandelen. ‘10.000 steps a day keeps the doctor away!’ Het kan natuurlijk zijn dat je niet altijd zoveel tijd hebt om een rondje te lopen. Je staat bijvoorbeeld een aantal dagen op een congres in een misschien wel onbekende stad. Op 28 t/m 30 juni 2022 werd in Rotterdam Ahoy het European Robotics Forum georganiseerd. Tijdens dit congres kwamen ingenieurs, ondernemers en investeerders uit heel Europa bij elkaar om kennis uit te wisselen over robotica Om bezoekers te inspireren om tenminste 10.000 stappen te nemen, heeft philogirl in samenwerking met de organisatie van het Robotica-congres een ‘healthy walk’ georganiseerd. Deze gezonde wandeling is mede mogelijk gemaakt door Intrinsic, de dochter-onderneming van Google op het gebied van robotica. De wandeling vond voor een deel binnen plaats en daarnaast in het naast Ahoy gelegen, Zuiderpark, het grootste park van Nederland! Philogirl organiseerde de wandeling, ontwierp de bijbehorende flyer en zorgde voor de voetstappen door Ahoy en het park. Deze ‘healthy walk’ is natuurlijk niet alleen geschikt voor het robotica congres. Uiteraard kunnen we ook een ‘healthy walk’ tijdens uw congres organiseren! Welkom! Mail of bel met Maaike van Zuilen: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

We are a recommended expert in building
websites with YOOtheme.

Social