Eerste ombudsvrouw van NL: 100 jaar

Datum
19 augustus 2020

In opdracht van Solutions Radio, specialist in innovatieve oplossingen voor blinden en slechtzienden, organiseerde Philogirl een PR-campagne rondom de Webbox. Dit is een audio-hulpmiddel dat onder meer online kranten, gesproken televisie-ondertiteling en lectuur voorleest aan mensen met een visuele beperking.

Foto: Jan de Groen

De organisatie van de PR-campagne verliep in samenwerking met de vereniging voor blinden en slechtzienden in Deventer, Soos Kiek Uut. De campagne vond plaats tijdens de verjaardag van Meta van Beek, de allereerste ombudsvrouw van Nederland (1973) en enthousiast gebruiker van de Webbox.

Doelstellingen

  • Vergroten awareness voor de Webbox en hoe dit audio-hulpmiddel mensen met een (beginnende) visuele beperking kan helpen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuws ontwikkelingen. 
  • Solutions Radio positioneren als dé expert in innovatieve oplossingen voor mensen met een zichtbeperking.
  • Aandacht vragen voor de blinden-  en slechtzienden wereld.

Rol Philogirl

  • Uitnodigen en ontvangst van lokale, regionale en landelijke pers.
  • Schrijven en uitsturen persbericht naar pers, zowel op regionaal als landelijk niveau.
  • Mede-organisatie van het event met focus op PR voor Solutions Radio.

Resultaat

Interview NOS Radio 1 Journaal

Meta van Beek werd naar aanleiding van de verstuurde persuitnodiging op de ochtend van haar verjaardag uitgenodigd voor een live interview met NOS Radio 1 Journaal, waarin zij uitgebreid inging op de Webbox. Ook vertelde zij dat er nog onvoldoende aandacht is voor alle mensen die slechtziend of blind zijn. Zo vertelt Meta dat haar leven vijftig jaar geleden als ombudsvrouw bijzonder was, maar dat er nu andere bijzondere dingen zijn waar ze aandacht aan schenkt, zoals aan de blinden en slechtzienden.

Het gesprek was zo opmerkelijk, dat Meta’s interview werd verkozen tot Radiomoment van de week. Radiopresentator Ron Vergouwen: “Mevrouw van Beek had het alleen nog maar over de Webbox de rest van het gesprek! […] Heerlijke vrouw, mooi gesprek.”

Deventer RTV en RTV Oost

Ook werd Meta tijdens het event door diverse journalisten geïnterviewd over haar leven als ombudsvrouw, maar ook over haar huidige leven als slechtziende en hoe de Webbox haar hierbij helpt. De interviews werden uitgezonden op twee lokale nieuwszenders, namelijk Deventer RTV en RTV Oost. Ook verscheen er een nieuwsbericht op Het Deventer Nieuws.

Contact

Wil jij ook meer awareness creëren in het nieuws voor jouw bedrijf? We denken graag met je mee om een relevant en actueel nieuwshaakje te vinden en zo meer PR te creëren. Maaike van Zuilen van Philogirl vertelt je er graag meer over: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117.

Meer…


Persbericht: Last van muggen? Sla ze plat en maak een foto!

27 juli 2021
Persbericht: Last van muggen? Sla ze plat en maak een foto! Stuur via de Mosquito Alert App muggenfoto’s in en help zo mee om overlast en de verspreiding van eventuele toekomstige door muggen overdraagbare infectieziektes te voorkomen Iedereen kan de app gratis downloaden en foto’s van muggen, muggenbeten, en muggenbroedplaatsen insturen; voor elke ingezonden foto […]

OrCam Technologies

8 juni 2021
Voor OrCam Technologies hebben we de afgelopen maanden mooie publicaties in verschillende magazines gerealiseerd, namelijk in het lifestyle magazine Flair en het vakblad voor bibliotheken META. Flair Magazine  Voor Flair magazine hebben we Maaike Bennink (Nederlandse slechtziende slalom skiester en ambassadeur van OrCam) geïnterviewd over haar persoonlijke leven en hoe handig het gebruik van de […]

BioCheck interview: “Revalideren op basis van je hartslag en ademhaling”

4 juni 2021
Dit interview is in opdracht van BioCheck door Philogirl geschreven. Ronald herstelt na een zware operatie en chemokuur met BioCheck: “Het geeft me rust dat ik bewuster bezig ben met mijn gezondheid” Ronald Dullemans heeft altijd sportief geleefd: hij voetbalde, deed aan hardlopen en racefietsen. Daarnaast had hij een druk bestaan als projectmanager bij een […]

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

Social