Skip to main content

Oud-Olympiër lanceert nieuwe app tegen vermoeidheid

2 maart 2022
  • Valentijnsdag: zorg goed voor jezelf met deze nieuwe app 
  • Menselijke stem in app helpt jou om vermoeidheid en burn-out tegen te gaan

Geen nee kunnen zeggen, regelmatig overwerken, een druk sociaal leven en de constante prikkels van sociale media. Het zijn allemaal factoren die activiteit opleveren voor je lichaam en geest. Houdt dit langdurig aan, dan kun je op een gegeven moment steeds minder goed herstellen, zelfs niet in rust. Je energievoorraden raken uitgeput, met (chronische) vermoeidheids-en burn-out klachten als gevolg. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 werkenden met steeds meer werkstress kampt en ruim 1 op de 5 tegen een burn-out aanzit. Om deze redenen lanceerde oud-Olympiër Patrick van Luijk, mede-oprichter van het Rotterdamse herstel- en vitaliteitscentrum BioCheck, op Valentijnsdag een nieuwe app mét menselijke stem die jou begeleidt en aanspoort als je aan het trainen bent of tot rust probeert te komen. Philogirl verzorgde de campagne en alle bijbehorende communicatie en PR.

QUOTE “Het BioCheck programma is echt een eyeopener voor mij geweest. Ik heb heel veel geleerd over stress en het belasten van je lichaam – daarnaast ben ik met behulp van de app gestructureerd aan de slag gegaan met mijn conditie. Hierdoor ben ik hersteld van mijn burn-out en kon ik weer fit en vitaal terugkeren naar mijn werk”, aldus Erik Zevenbergen, directeur Diergaarde Blijdorp.

De nieuwe BioCheck app heeft zelfs een ingebouwde ‘human companion’; een echte (menselijke) stem die je begeleidt tijdens je trainingen en tips en tricks geeft op het moment dat je je rustmetingen hebt gedaan. Verder zijn er nudges (kleine aansporingen) in de app ingebouwd om deelnemers te triggeren op vlakken als ademhaling, slaap, beweging maar ook voeding. Binnenkort komen ook trainingsschema’s (voor 10 km, de halve marathon en de hele marathon) beschikbaar. Zo kun je je vitaliteit ook na het volgen van een BioCheck programma verder opbouwen en wellicht zelfs meedoen aan wedstrijden. 

Meer weten over de nieuwe BioCheck app? Bekijk hier de video met Erik Zevenbergen of kijk op www.biocheck.nl

Onze rol 

  • Concept-ontwikkeling en coördinatie Valentijnscampagne 
  • Concept-ontwikkeling en coördinatie video
  • Verzorgen PR
  • Ontwerp en redactie nieuwsbrief
  • Ontwerp en redactie social media berichten voor Linkedin, Instagram, Facebook
  • Verzorgen fotografie & beeldontwikkeling campagne

Resultaten

Ook een mooie lancering voorbereiden en in het nieuws komen?

Bel of mail Maaike van Zuilen om de mogelijkheden te bekijken: 06 4566 32 117, maaike@philogirl.nl