Kunstwerken voor blinden en slechtzienden

7 augustus 2017

In Nederland zijn er maar liefst 350.000 mensen blind of slechtziend. Daarnaast zijn er nog 600.000 mensen met een oogaandoening. Daarom kwam het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen met een bijzonder initiatief.

Ruiken, proeven en voelen
Om blinden en slechtzienden ook mee te kunnen laten genieten van de tentoonstelling past het museum hun collectie kunstwerken aan. Onder de naam’ Oren en Ogen te kort’ is er een rondleiding die aansluit bij de beleving van blinden en slechtzienden. Hoe ze dit gaan doen? Door de mensen te laten ruiken, proeven en voelen.

De RAAK-stimuleringsprijs 2017
Met Oren en ogen te kort doet het museum mee als één van de drie genomineerden voor de RAAK-stimuleringsprijs. Met deze prijs kan het museum €25.000 winnen, dit geldbedrag maakt het mogelijk mensen met een visuele beperking een rijke kunstbeleving in het museum te bieden.

Datum: 01-08-2017
Bron: Boijmans van Beuingen http://www.boijmans.nl/nl/10/persberichten

Meer

healthy walk rotterdam

Rotterdam, de gezondste stad van Europa?!

2 september 2022
Dagelijks wandelen is goed voor sterke spieren en botten, voor hart en bloedvaten, voor de longen, tegen diabetes, goed voor je hersenen, nachtrust en nog veel meer! Er is dus eigenlijk geen reden om niet elke dag even een stukje te wandelen. ‘10.000 steps a day keeps the doctor away!’ Het kan natuurlijk zijn dat je niet altijd zoveel tijd hebt om een rondje te lopen. Je staat bijvoorbeeld een aantal dagen op een congres in een misschien wel onbekende stad. Op 28 t/m 30 juni 2022 werd in Rotterdam Ahoy het European Robotics Forum georganiseerd. Tijdens dit congres kwamen ingenieurs, ondernemers en investeerders uit heel Europa bij elkaar om kennis uit te wisselen over robotica Om bezoekers te inspireren om tenminste 10.000 stappen te nemen, heeft philogirl in samenwerking met de organisatie van het Robotica-congres een ‘healthy walk’ georganiseerd. Deze gezonde wandeling is mede mogelijk gemaakt door Intrinsic, de dochter-onderneming van Google op het gebied van robotica. De wandeling vond voor een deel binnen plaats en daarnaast in het naast Ahoy gelegen, Zuiderpark, het grootste park van Nederland! Philogirl organiseerde de wandeling, ontwierp de bijbehorende flyer en zorgde voor de voetstappen door Ahoy en het park. Deze ‘healthy walk’ is natuurlijk niet alleen geschikt voor het robotica congres. Uiteraard kunnen we ook een ‘healthy walk’ tijdens uw congres organiseren! Welkom! Mail of bel met Maaike van Zuilen: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

We are a recommended expert in building
websites with YOOtheme.

Social