Internationaal FIP RISE padeltoernooi naar Rotterdam

8 juli 2022

‘Padel Rotterdam Open’ vindt plaats van 22 tot en met 28 augustus

Rotterdam, 27 juni 2022 – Het internationale padeltoernooi FIP RISE wordt dit jaar van 22 tot en met 28 augustus gehouden bij Lake7 in Zevenhuizen bij Rotterdam. Het evenement vindt plaats onder de naam Invint Padel Rotterdam Open* en er zijn wedstrijden voor mannen en vrouwen. FIP RISE is dé gelegenheid om de aanstormende wereldtop in padel te aanschouwen en om kennis te maken met de sport. De organisatie verwacht een grote toestroom van belangstellenden.

Padel (spreek uit: padèl) krijgt steeds meer bekendheid. De supersnelle racketsport is een combinatie van tennis en squash. Het spel wordt in duo’s gespeeld op een baan die volledig is omheind door een kooi van plexiglas. De bal mag via de wanden worden teruggespeeld. Spelers mogen zelfs de kooi verlaten om de bal nog terug te slaan. Dat geeft het spel enorm veel vaart en levert spectaculaire rally’s op. Padel is overgewaaid uit Zuid-Amerika en Spanje. Daar is de dynamische sport enorm populair. Ook Nederland telt inmiddels meer dan 75.000 padelspelers, met daaronder een aantal bekende sporters, zoals Ronald en Frank de Boer, Wesley Sneijder, Arjan Robben en Rotterdammer Robin van Persie.

Aanstormend padeltalent uit binnen-en buitenland naar Rotterdam

De KNLTB heeft de licentie voor FIP RISE toegekend aan voormalig tenniscoach Flip van Betuw, die onder andere jarenlang Raemon Sluiter coachte. Hij mag het internationale evenement de komende jaren organiseren in Rotterdam. De toernooidirecteur hoopt met FIP RISE vooral te laten zien hoe leuk padel is. “We gaan de aanstormende top uit binnen- en buitenland nu in Rotterdam zien schitteren. Het wordt een geweldige week, niet alleen voor de spelers, die de kans krijgen om te stijgen op de wereldranglijst, maar ook voor het publiek. Padel is een feest om naar te kijken. Bovendien organiseren we allerlei leuke side-events, zoals padelclinics voor kinderen en volwassenen.”

Ook Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport, kijkt uit naar de komst van het internationale topsportevenement naar Rotterdam: “Padel is een nieuwe sport in Nederland en wint enorm aan populariteit. We zien ernaar uit om de nationale en internationale padeltalenten in Rotterdam te verwelkomen en alle bezoekers en geïnteresseerden te laten genieten van deze dynamische sport.”

Toplocatie aan de Zevenhuizerplas

Padel Rotterdam Open wordt gehouden op Lake7, een toplocatie aan de Zevenhuizerplas. Het schitterende sportpark beschikt over zeven outdoor padelbanen. Daar komen binnenkort vijf indoorbanen bij; al met al meer dan genoeg ruimte voor alle wedstrijden en side-events. Op dinsdag en woensdag worden de (pre)kwalificatierondes gespeeld. Donderdag begint het hoofdtoernooi. En op vrijdag, zaterdag en zondag staan de finales op het programma. De toegang voor het publiek is gratis.

Het toernooi is vernoemd naar de hoofdsponsor van het evenement, de Rotterdamse investeringsmaatschappij Invint.

Meer

healthy walk rotterdam

Rotterdam, de gezondste stad van Europa?!

2 september 2022
Dagelijks wandelen is goed voor sterke spieren en botten, voor hart en bloedvaten, voor de longen, tegen diabetes, goed voor je hersenen, nachtrust en nog veel meer! Er is dus eigenlijk geen reden om niet elke dag even een stukje te wandelen. ‘10.000 steps a day keeps the doctor away!’ Het kan natuurlijk zijn dat je niet altijd zoveel tijd hebt om een rondje te lopen. Je staat bijvoorbeeld een aantal dagen op een congres in een misschien wel onbekende stad. Op 28 t/m 30 juni 2022 werd in Rotterdam Ahoy het European Robotics Forum georganiseerd. Tijdens dit congres kwamen ingenieurs, ondernemers en investeerders uit heel Europa bij elkaar om kennis uit te wisselen over robotica Om bezoekers te inspireren om tenminste 10.000 stappen te nemen, heeft philogirl in samenwerking met de organisatie van het Robotica-congres een ‘healthy walk’ georganiseerd. Deze gezonde wandeling is mede mogelijk gemaakt door Intrinsic, de dochter-onderneming van Google op het gebied van robotica. De wandeling vond voor een deel binnen plaats en daarnaast in het naast Ahoy gelegen, Zuiderpark, het grootste park van Nederland! Philogirl organiseerde de wandeling, ontwierp de bijbehorende flyer en zorgde voor de voetstappen door Ahoy en het park. Deze ‘healthy walk’ is natuurlijk niet alleen geschikt voor het robotica congres. Uiteraard kunnen we ook een ‘healthy walk’ tijdens uw congres organiseren! Welkom! Mail of bel met Maaike van Zuilen: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

We are a recommended expert in building
websites with YOOtheme.

Social