Samen zorgen voor de zorg

Datum
16 april 2020

Een ware group effort. Belangeloos sloegen we de handen ineen met ondernemingen uit de regio: De Gieser Wildeman, Chez Jan, Koppert Cress, SmaakMag, Jordy’s bakery, Carnero Design, Greenco en Philogirl. Zelfs in deze moeilijke periode blijft de typisch Rotterdamse aanpakkersmentaliteit voelbaar én zichtbaar.

De maatregelen rondom het COVID-19 virus hebben directe impact op vele ondernemingen. Door de verplichte sluiting van horecagelegenheden, zit horecapersoneel zonder werk en met de handen in het haar. Dit, terwijl de zorg juist handen tekort komt. Een tweestrijd, waaruit een prachtig initiatief is ontstaan: een restaurant dat ziekenhuispersoneel een gratis maaltijd bezorgt.  

Op woensdag 8 april, werd onder het motto ‘zorgen voor de zorg’ het ziekenhuispersoneel van het Erasmus MC in Rotterdam getrakteerd op een gratis maaltijd. Meesterchef René Tichelaar met Sous-Chef Mark Sirag, van restaurant De Gieser Wildeman stonden heerlijk te kokkerellen in het rollende pop-up restaurant van Chez Jan. Op het menu stond: een hotdog, aardappelsoep met prei en kabeljauw en een groentesalade met Tommie tomaatjes. Toetje: heerlijke koeken van Jordy’s bakery!

Meesterchef René Tichelaar: “De gerechten worden door ons bereid met producten uit omstreken. Alle deelnemers werken hier belangeloos aan mee.”

Vrijwilligers brachten de maaltijden ook langs bij de afdeling Virologie, die momenteel 24/7 in strijd zijn tegen het coronavirus.

Foodtruck eigenaar Marcel: “We zijn de afgelopen weken op verschillende ziekenhuislocaties in Rotterdam geweest en krijgen ontzettend leuke reacties. Mensen zijn heel erg dankbaar.”

Datum: 15 april 2020

Meer…


Persbericht: Last van muggen? Sla ze plat en maak een foto!

27 juli 2021
Persbericht: Last van muggen? Sla ze plat en maak een foto! Stuur via de Mosquito Alert App muggenfoto’s in en help zo mee om overlast en de verspreiding van eventuele toekomstige door muggen overdraagbare infectieziektes te voorkomen Iedereen kan de app gratis downloaden en foto’s van muggen, muggenbeten, en muggenbroedplaatsen insturen; voor elke ingezonden foto […]

OrCam Technologies

8 juni 2021
Voor OrCam Technologies hebben we de afgelopen maanden mooie publicaties in verschillende magazines gerealiseerd, namelijk in het lifestyle magazine Flair en het vakblad voor bibliotheken META. Flair Magazine  Voor Flair magazine hebben we Maaike Bennink (Nederlandse slechtziende slalom skiester en ambassadeur van OrCam) geïnterviewd over haar persoonlijke leven en hoe handig het gebruik van de […]

BioCheck interview: “Revalideren op basis van je hartslag en ademhaling”

4 juni 2021
Dit interview is in opdracht van BioCheck door Philogirl geschreven. Ronald herstelt na een zware operatie en chemokuur met BioCheck: “Het geeft me rust dat ik bewuster bezig ben met mijn gezondheid” Ronald Dullemans heeft altijd sportief geleefd: hij voetbalde, deed aan hardlopen en racefietsen. Daarnaast had hij een druk bestaan als projectmanager bij een […]

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

Social