Samen zorgen voor de zorg

Datum
16 april 2020

Een ware group effort. Belangeloos sloegen we de handen ineen met ondernemingen uit de regio: De Gieser Wildeman, Chez Jan, Koppert Cress, SmaakMag, Jordy’s bakery, Carnero Design, Greenco en Philogirl. Zelfs in deze moeilijke periode blijft de typisch Rotterdamse aanpakkersmentaliteit voelbaar én zichtbaar.

De maatregelen rondom het COVID-19 virus hebben directe impact op vele ondernemingen. Door de verplichte sluiting van horecagelegenheden, zit horecapersoneel zonder werk en met de handen in het haar. Dit, terwijl de zorg juist handen tekort komt. Een tweestrijd, waaruit een prachtig initiatief is ontstaan: een restaurant dat ziekenhuispersoneel een gratis maaltijd bezorgt.  

Op woensdag 8 april, werd onder het motto ‘zorgen voor de zorg’ het ziekenhuispersoneel van het Erasmus MC in Rotterdam getrakteerd op een gratis maaltijd. Meesterchef René Tichelaar met Sous-Chef Mark Sirag, van restaurant De Gieser Wildeman stonden heerlijk te kokkerellen in het rollende pop-up restaurant van Chez Jan. Op het menu stond: een hotdog, aardappelsoep met prei en kabeljauw en een groentesalade met Tommie tomaatjes. Toetje: heerlijke koeken van Jordy’s bakery!

Meesterchef René Tichelaar: “De gerechten worden door ons bereid met producten uit omstreken. Alle deelnemers werken hier belangeloos aan mee.”

Vrijwilligers brachten de maaltijden ook langs bij de afdeling Virologie, die momenteel 24/7 in strijd zijn tegen het coronavirus.

Foodtruck eigenaar Marcel: “We zijn de afgelopen weken op verschillende ziekenhuislocaties in Rotterdam geweest en krijgen ontzettend leuke reacties. Mensen zijn heel erg dankbaar.”

Datum: 15 april 2020

Meer…


200 Rotterdammers met diabetes type 2 gezocht

20 september 2021
200 Rotterdammers met diabetes type 2 krijgen de kans om de komende zeven maanden tijd hun gezondheid te verbeteren. MiGuide, Gezond op Zuid, Rotterdam Sportsupport en de gemeente Rotterdam ontwikkelden het nieuwe leefstijlprogramma ‘Diabetes in actie – editie 010’, dat in oktober start. De campagne om deze Rotterdammers te werven, is vandaag tijdens het Life Sciences […]

Maatbril – PR campagne over de zonsverduistering

10 augustus 2021
Maatbril – PR campagne over de zonsverduistering Op 10 juni 2021 vond een zonsverduistering plaats. Om kinderen uit te leggen wat een zonsverduistering is en om hen te waarschuwen dat het niet goed voor je ogen is om direct naar de zon te kijken, organiseerde Philogirl in opdracht van Maatbril een online en offline PR […]

LSH010 interviews, communicatie & fotografie

9 augustus 2021
LSH010 interviews, communicatie & fotografie In opdracht van Life Sciences & Health 010 (LSH010), een initiatief van de Gemeente Rotterdam waarmee bedrijven, organisaties en instellingen in de economisch sterke Life Sciences & Health sector in Rotterdam met elkaar worden verbonden, is Philogirl verantwoordelijk voor alle communicatie omtrent LSH010. We zijn ontzettend trots op onze LSH010 […]

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

Social