Samen zorgen voor de zorg

16 april 2020

Een ware group effort. Belangeloos sloegen we de handen ineen met ondernemingen uit de regio: De Gieser Wildeman, Chez Jan, Koppert Cress, SmaakMag, Jordy’s bakery, Carnero Design, Greenco en Philogirl. Zelfs in deze moeilijke periode blijft de typisch Rotterdamse aanpakkersmentaliteit voelbaar én zichtbaar.

De maatregelen rondom het COVID-19 virus hebben directe impact op vele ondernemingen. Door de verplichte sluiting van horecagelegenheden, zit horecapersoneel zonder werk en met de handen in het haar. Dit, terwijl de zorg juist handen tekort komt. Een tweestrijd, waaruit een prachtig initiatief is ontstaan: een restaurant dat ziekenhuispersoneel een gratis maaltijd bezorgt.  

Op woensdag 8 april, werd onder het motto ‘zorgen voor de zorg’ het ziekenhuispersoneel van het Erasmus MC in Rotterdam getrakteerd op een gratis maaltijd. Meesterchef René Tichelaar met Sous-Chef Mark Sirag, van restaurant De Gieser Wildeman stonden heerlijk te kokkerellen in het rollende pop-up restaurant van Chez Jan. Op het menu stond: een hotdog, aardappelsoep met prei en kabeljauw en een groentesalade met Tommie tomaatjes. Toetje: heerlijke koeken van Jordy’s bakery!

Meesterchef René Tichelaar: “De gerechten worden door ons bereid met producten uit omstreken. Alle deelnemers werken hier belangeloos aan mee.”

Vrijwilligers brachten de maaltijden ook langs bij de afdeling Virologie, die momenteel 24/7 in strijd zijn tegen het coronavirus.

Foodtruck eigenaar Marcel: “We zijn de afgelopen weken op verschillende ziekenhuislocaties in Rotterdam geweest en krijgen ontzettend leuke reacties. Mensen zijn heel erg dankbaar.”

Datum: 15 april 2020

Meer

healthy walk rotterdam

Rotterdam, de gezondste stad van Europa?!

2 september 2022
Dagelijks wandelen is goed voor sterke spieren en botten, voor hart en bloedvaten, voor de longen, tegen diabetes, goed voor je hersenen, nachtrust en nog veel meer! Er is dus eigenlijk geen reden om niet elke dag even een stukje te wandelen. ‘10.000 steps a day keeps the doctor away!’ Het kan natuurlijk zijn dat je niet altijd zoveel tijd hebt om een rondje te lopen. Je staat bijvoorbeeld een aantal dagen op een congres in een misschien wel onbekende stad. Op 28 t/m 30 juni 2022 werd in Rotterdam Ahoy het European Robotics Forum georganiseerd. Tijdens dit congres kwamen ingenieurs, ondernemers en investeerders uit heel Europa bij elkaar om kennis uit te wisselen over robotica Om bezoekers te inspireren om tenminste 10.000 stappen te nemen, heeft philogirl in samenwerking met de organisatie van het Robotica-congres een ‘healthy walk’ georganiseerd. Deze gezonde wandeling is mede mogelijk gemaakt door Intrinsic, de dochter-onderneming van Google op het gebied van robotica. De wandeling vond voor een deel binnen plaats en daarnaast in het naast Ahoy gelegen, Zuiderpark, het grootste park van Nederland! Philogirl organiseerde de wandeling, ontwierp de bijbehorende flyer en zorgde voor de voetstappen door Ahoy en het park. Deze ‘healthy walk’ is natuurlijk niet alleen geschikt voor het robotica congres. Uiteraard kunnen we ook een ‘healthy walk’ tijdens uw congres organiseren! Welkom! Mail of bel met Maaike van Zuilen: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

We are a recommended expert in building
websites with YOOtheme.

Social