9 op de 10 Nederlanders hebben weleens tot heel vaak last van laagstaande zon in het verkeer

15 maart 2022

Soesterberg, 3 april – Uit onderzoek van Pearle Opticiens en Veilig Verkeer Nederland blijkt dat 9 op de 10 Nederlanders weleens tot heel vaak last hebben van laagstaande zon in het verkeer. 85% wordt in de auto weleens tot heel vaak verrast door felle zon en 82% verblind door de zon in het verkeer. Veilig Verkeer Nederland introduceerde daarom op dinsdag 28 maart een nieuw verkeersbord om te waarschuwen voor laagstaande zon in het verkeer. Uiteraard was dit een ludieke 1 april grap. 

“Goed zien in het verkeer is van levensbelang, niet alleen voor de automobilist, maar ook voor de andere weggebruikers. Laat je niet onverwacht verblinden door laagstaande zon en leg standaard een zonnebril in je auto”, aldus VVN-woordvoerder Rob Stomphorst. 

Onderzoeksresultaten 

  1. 9 op de 10 automobilisten hebben weleens tot heel vaak last van laagstaande zon in het verkeer
  2. 85% wordt weleens tot heel vaak verrast door felle zon in het verkeer
  3. 82% wordt weleens tot heel vaak verblind door de zon in het verkeer
  4. 20% is in een gevaarlijke verkeerssituatie gekomen doordat men geen zonnebril op had   
  5. 35% heeft niet standaard een zonnebril in de auto liggen

Goed zien in het verkeer van groot belang

Corine Wolswinkel, marketingmanager van Pearle Opticiens: “Vanuit het oogpunt van veiligheid in het verkeer, is het belangrijk dat iedereen die autorijdt, goed ziet. Pearle en Veilig Verkeer Nederland zijn dan ook al 20 jaar trouwe partners: goed zicht en veilig verkeer, een ijzersterk duo.”

Meer

healthy walk rotterdam

Rotterdam, de gezondste stad van Europa?!

2 september 2022
Dagelijks wandelen is goed voor sterke spieren en botten, voor hart en bloedvaten, voor de longen, tegen diabetes, goed voor je hersenen, nachtrust en nog veel meer! Er is dus eigenlijk geen reden om niet elke dag even een stukje te wandelen. ‘10.000 steps a day keeps the doctor away!’ Het kan natuurlijk zijn dat je niet altijd zoveel tijd hebt om een rondje te lopen. Je staat bijvoorbeeld een aantal dagen op een congres in een misschien wel onbekende stad. Op 28 t/m 30 juni 2022 werd in Rotterdam Ahoy het European Robotics Forum georganiseerd. Tijdens dit congres kwamen ingenieurs, ondernemers en investeerders uit heel Europa bij elkaar om kennis uit te wisselen over robotica Om bezoekers te inspireren om tenminste 10.000 stappen te nemen, heeft philogirl in samenwerking met de organisatie van het Robotica-congres een ‘healthy walk’ georganiseerd. Deze gezonde wandeling is mede mogelijk gemaakt door Intrinsic, de dochter-onderneming van Google op het gebied van robotica. De wandeling vond voor een deel binnen plaats en daarnaast in het naast Ahoy gelegen, Zuiderpark, het grootste park van Nederland! Philogirl organiseerde de wandeling, ontwierp de bijbehorende flyer en zorgde voor de voetstappen door Ahoy en het park. Deze ‘healthy walk’ is natuurlijk niet alleen geschikt voor het robotica congres. Uiteraard kunnen we ook een ‘healthy walk’ tijdens uw congres organiseren! Welkom! Mail of bel met Maaike van Zuilen: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

We are a recommended expert in building
websites with YOOtheme.

Social