Skip to main content

Gemeente Rotterdam

Met 625.472 inwoners is Rotterdam qua inwoners de op één na grootste gemeente van Nederland. Het is een bruisende stad die in 2015 door de Lonely Planet zelfs is uitgeroepen tot nummer vijf in de top-10 ‘top cities in the world’. In de stad kun je 11 ziekenhuizen en zo’n 70 verpleeg- en verzorgingshuizen vinden.

Philogirl werkt sinds een aantal jaar voor het cluster Zorg en Welzijn van de gemeente Rotterdam. In samenwerking met het team en het eveneens Rotterdamse ontwerpbureau Trichis hebben we een toolbox ontwikkeld met allerlei leuke interviews met ondernemers uit de stad. Ook hebben we diverse events georganiseerd, zoals de lancering van EIT Health Belgium Netherlands, het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie en een meeting over My Data Our Health.


In de Markthal bij de Wereld van Smaak werd op 15 november jl. nagedacht over voedsel en de impact daarvan op onze gezondheid. Philogirl verzorgde in samenwerking met Bas Czerwinski de fotografie van het event. Daarnaast werd in opdracht van de cross over Food & Healthcare van de gemeente Rotterdam een blog over de avond geschreven.