Skip to main content

Training Social Media voor Wetenschappers

8 juli 2024

Op donderdag 25 april hebben we een leerzame training verzorgd voor de wetenschappers van de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens de training leerden de deelnemende professors, associate professors en onderzoekers hoe zij de zichtbaarheid van hun wetenschappelijk onderzoek via sociale media konden vergroten.

Zichtbaarheid voor Wetenschappelijk Onderzoek

Het is van cruciaal belang voor wetenschappers om hun onderzoek onder de aandacht te brengen van een breed publiek, en sociale media bieden hiervoor een krachtig platform. Tijdens de training hebben we ons gefocust op de vraag: “Hoe kan jij meer zichtbaarheid creëren voor jouw wetenschappelijk onderzoek via sociale media?”. We hebben uitgebreid besproken hoe wetenschappers hun onderzoeksresultaten en -bevindingen effectief kunnen communiceren naar een breder publiek, waaronder collega’s, beleidsmakers en het algemene publiek.

“Very informative, many useful practical tips and great presentation! Workshop prepared with great attention and care!”

– Marcello Aspria

De Belangrijke Rol van Sociale Media

De faculteit van ESHPM hecht veel waarde aan het vergroten van de zichtbaarheid van hun indrukwekkende onderzoeksactiviteiten. Sociale media zijn hierbij onmisbaar geworden, en het is belangrijk dat wetenschappers weten hoe ze deze platforms strategisch kunnen inzetten. Daarom hebben we de deelnemers geleerd hoe ze sociale media kunnen gebruiken om hun onderzoek op een professionele manier te promoten, en hoe ze hun online aanwezigheid kunnen versterken.

Praktische Tips en Materialen

De training omvatte niet alleen theorie, maar ook praktische tips en hands-on oefeningen. We hebben verschillende materialen ontwikkeld om de deelnemers te ondersteunen, waaronder een uitgebreide map met nuttige informatie, handige cheatsheets en stappenplannen om direct aan de slag te gaan. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om wetenschappers te helpen hun social media strategieën te optimaliseren en om hun wetenschappelijke verhalen op een toegankelijke en aantrekkelijke manier te delen – dus door veel waarde te creëren voor de lezer.

Succesvolle Training met Impact

De deelnemers aan de training waren enthousiast en gemotiveerd om de geleerde vaardigheden toe te passen in hun dagelijkse praktijk. Met de kennis en tools die ze hebben opgedaan, zijn ze nu beter in staat om hun wetenschappelijk onderzoek via sociale media te promoten en zo bij te dragen aan de zichtbaarheid en impact van hun werk.

“Ik vond het ‘t fijn om aangesloten te zijn vanuit M&C. Zeer waardevol, ontspannen sfeer en goede handvaten.”

– Patricia Kemp

Contact

Ook een dergelijke social media training organiseren voor jouw onderzoekers? Contact het team van Philogirl: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117

Wil jij ook aan de slag met de zichtbaarheid van jouw (wetenschappelijke) onderzoek?

Download nu het format en ga meteen gestructureerd aan de slag!