Skip to main content

Messi tech-ambassadeur voor blinden en slechtzienden

20 oktober 2020

Lionel Messi is de nieuwe ambassadeur van OrCam Technologies en gaat zich wereldwijd inzetten om de levens van blinden en slechtzienden toegankelijker te maken met behulp van Artificial Intelligence Technologie. Philogirl verzorgde in Nederland de communicatie & PR. 

Inhoud campagne

Vanaf heden is Lionel Messi, de wereldwijde voetballegende, ambassadeur van OrCam Technologies, de leider in Artificial Intelligence wearables voor blinden en slechtzienden. Vanuit die rol gaat Messi de komende tijd aandacht vragen voor de impact van technologie op de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van blinden en slechtzienden.

In Nederland is Maaike Bennink, slechtziende slalom skiester met paralympische ambitie, ambassadeur van OrCam en lid van het Nederlandse Dreamteam van Messi. De komende tijd zal zij dan ook uit naam van Messi diverse OrCams’ aan blinde en slechtziende mensen in Nederland schenken.

De OrCam MyEye is de tech-wearable voor blinden en slechtzienden, of mensen met dyslexie of leesproblemen. De wearable kan met behulp van Artificial Intelligence gedrukte en digitale tekst in realtime voorlezen en gezichten, consumentenproducten, kleuren en bankbiljetten herkennen. Sinds de OrCam lancering in Nederland in 2017, verzorgt Philogirl reeds de PR  voor OrCam in Nederland. 

Doelstellingen Messi-campagne

  • Bewustzijn creëren rondom Messi als OrCam Technologies ambassadeur
  • Bewustzijn creëren rondom blind-en slechtziendheid

Rol Philogirl

  • PR-campagne OrCam – Messi campagne 
  • Creatie Messi – campagne video met Nederlandse ambassadeur Maaike Bennink

Resultaten

  • Oculus magazine 

Contact

Wil jij ook meer publiciteit creëren voor jouw bedrijf? We denken graag met je mee om een relevant en actueel nieuwshaakje te vinden en zo meer PR te creëren. Maaike van Zuilen van Philogirl vertelt je er graag meer over: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117.