Messi tech-ambassadeur voor blinden en slechtzienden

Datum
20 oktober 2020

Lionel Messi is de nieuwe ambassadeur van OrCam Technologies en gaat zich wereldwijd inzetten om de levens van blinden en slechtzienden toegankelijker te maken met behulp van Artificial Intelligence Technologie. Philogirl verzorgde in Nederland de communicatie & PR. 

Inhoud campagne

Vanaf heden is Lionel Messi, de wereldwijde voetballegende, ambassadeur van OrCam Technologies, de leider in Artificial Intelligence wearables voor blinden en slechtzienden. Vanuit die rol gaat Messi de komende tijd aandacht vragen voor de impact van technologie op de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van blinden en slechtzienden.

In Nederland is Maaike Bennink, slechtziende slalom skiester met paralympische ambitie, ambassadeur van OrCam en lid van het Nederlandse Dreamteam van Messi. De komende tijd zal zij dan ook uit naam van Messi diverse OrCams’ aan blinde en slechtziende mensen in Nederland schenken.

De OrCam MyEye is de tech-wearable voor blinden en slechtzienden, of mensen met dyslexie of leesproblemen. De wearable kan met behulp van Artificial Intelligence gedrukte en digitale tekst in realtime voorlezen en gezichten, consumentenproducten, kleuren en bankbiljetten herkennen. Sinds de OrCam lancering in Nederland in 2017, verzorgt Philogirl reeds de PR  voor OrCam in Nederland. 

Doelstellingen Messi-campagne

  • Bewustzijn creëren rondom Messi als OrCam Technologies ambassadeur
  • Bewustzijn creëren rondom blind-en slechtziendheid

Rol Philogirl

  • PR-campagne OrCam – Messi campagne 
  • Creatie Messi – campagne video met Nederlandse ambassadeur Maaike Bennink

Resultaten

  • Oculus magazine 

Contact

Wil jij ook meer publiciteit creëren voor jouw bedrijf? We denken graag met je mee om een relevant en actueel nieuwshaakje te vinden en zo meer PR te creëren. Maaike van Zuilen van Philogirl vertelt je er graag meer over: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117.

Meer…


Persbericht: Last van muggen? Sla ze plat en maak een foto!

27 juli 2021
Persbericht: Last van muggen? Sla ze plat en maak een foto! Stuur via de Mosquito Alert App muggenfoto’s in en help zo mee om overlast en de verspreiding van eventuele toekomstige door muggen overdraagbare infectieziektes te voorkomen Iedereen kan de app gratis downloaden en foto’s van muggen, muggenbeten, en muggenbroedplaatsen insturen; voor elke ingezonden foto […]

OrCam Technologies

8 juni 2021
Voor OrCam Technologies hebben we de afgelopen maanden mooie publicaties in verschillende magazines gerealiseerd, namelijk in het lifestyle magazine Flair en het vakblad voor bibliotheken META. Flair Magazine  Voor Flair magazine hebben we Maaike Bennink (Nederlandse slechtziende slalom skiester en ambassadeur van OrCam) geïnterviewd over haar persoonlijke leven en hoe handig het gebruik van de […]

BioCheck interview: “Revalideren op basis van je hartslag en ademhaling”

4 juni 2021
Dit interview is in opdracht van BioCheck door Philogirl geschreven. Ronald herstelt na een zware operatie en chemokuur met BioCheck: “Het geeft me rust dat ik bewuster bezig ben met mijn gezondheid” Ronald Dullemans heeft altijd sportief geleefd: hij voetbalde, deed aan hardlopen en racefietsen. Daarnaast had hij een druk bestaan als projectmanager bij een […]

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

Social