Messi tech-ambassadeur voor blinden en slechtzienden

20 oktober 2020

Lionel Messi is de nieuwe ambassadeur van OrCam Technologies en gaat zich wereldwijd inzetten om de levens van blinden en slechtzienden toegankelijker te maken met behulp van Artificial Intelligence Technologie. Philogirl verzorgde in Nederland de communicatie & PR. 

Inhoud campagne

Vanaf heden is Lionel Messi, de wereldwijde voetballegende, ambassadeur van OrCam Technologies, de leider in Artificial Intelligence wearables voor blinden en slechtzienden. Vanuit die rol gaat Messi de komende tijd aandacht vragen voor de impact van technologie op de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van blinden en slechtzienden.

In Nederland is Maaike Bennink, slechtziende slalom skiester met paralympische ambitie, ambassadeur van OrCam en lid van het Nederlandse Dreamteam van Messi. De komende tijd zal zij dan ook uit naam van Messi diverse OrCams’ aan blinde en slechtziende mensen in Nederland schenken.

De OrCam MyEye is de tech-wearable voor blinden en slechtzienden, of mensen met dyslexie of leesproblemen. De wearable kan met behulp van Artificial Intelligence gedrukte en digitale tekst in realtime voorlezen en gezichten, consumentenproducten, kleuren en bankbiljetten herkennen. Sinds de OrCam lancering in Nederland in 2017, verzorgt Philogirl reeds de PR  voor OrCam in Nederland. 

Doelstellingen Messi-campagne

  • Bewustzijn creëren rondom Messi als OrCam Technologies ambassadeur
  • Bewustzijn creëren rondom blind-en slechtziendheid

Rol Philogirl

  • PR-campagne OrCam – Messi campagne 
  • Creatie Messi – campagne video met Nederlandse ambassadeur Maaike Bennink

Resultaten

  • Oculus magazine 

Contact

Wil jij ook meer publiciteit creëren voor jouw bedrijf? We denken graag met je mee om een relevant en actueel nieuwshaakje te vinden en zo meer PR te creëren. Maaike van Zuilen van Philogirl vertelt je er graag meer over: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117.

Meer

healthy walk rotterdam

Rotterdam, de gezondste stad van Europa?!

2 september 2022
Dagelijks wandelen is goed voor sterke spieren en botten, voor hart en bloedvaten, voor de longen, tegen diabetes, goed voor je hersenen, nachtrust en nog veel meer! Er is dus eigenlijk geen reden om niet elke dag even een stukje te wandelen. ‘10.000 steps a day keeps the doctor away!’ Het kan natuurlijk zijn dat je niet altijd zoveel tijd hebt om een rondje te lopen. Je staat bijvoorbeeld een aantal dagen op een congres in een misschien wel onbekende stad. Op 28 t/m 30 juni 2022 werd in Rotterdam Ahoy het European Robotics Forum georganiseerd. Tijdens dit congres kwamen ingenieurs, ondernemers en investeerders uit heel Europa bij elkaar om kennis uit te wisselen over robotica Om bezoekers te inspireren om tenminste 10.000 stappen te nemen, heeft philogirl in samenwerking met de organisatie van het Robotica-congres een ‘healthy walk’ georganiseerd. Deze gezonde wandeling is mede mogelijk gemaakt door Intrinsic, de dochter-onderneming van Google op het gebied van robotica. De wandeling vond voor een deel binnen plaats en daarnaast in het naast Ahoy gelegen, Zuiderpark, het grootste park van Nederland! Philogirl organiseerde de wandeling, ontwierp de bijbehorende flyer en zorgde voor de voetstappen door Ahoy en het park. Deze ‘healthy walk’ is natuurlijk niet alleen geschikt voor het robotica congres. Uiteraard kunnen we ook een ‘healthy walk’ tijdens uw congres organiseren! Welkom! Mail of bel met Maaike van Zuilen: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

We are a recommended expert in building
websites with YOOtheme.

Social