Maatbril

Datum
5 november 2020

De start-up Maatbril meet met de – in hun eigen lab ontwikkelde – biometrische 3D-scan heel secuur de vormen en contouren van een gezicht en hoofd op. Dit is een uitkomst voor kinderen en volwassenen met een unieke gezichtsvorm, denk bijvoorbeeld aan mensen met het Downsyndroom of een craniofaciale afwijking. Zij hebben bijvoorbeeld een lagere neusbrug, waardoor een ‘standaardbril’ niet goed blijft zitten. Met behulp van de 3D-scan kan Maatbril daarnaast ook kappenbrillen ontwikkelen specifiek geschikt voor mensen met een fotofobie (lichtgevoeligheid).

Het opmeten van het hoofd met de biometrische 3D-scan duurt slechts 10 seconden en vindt thuis of in een zorginstelling plaats. Maatbril biedt dergelijke brilmetingen aan in onder andere het Maasstad Ziekenhuis op de Polikliniek voor kinderen met het syndroom van Down.

Doelstellingen communicatie

  • Strategieontwikkeling communicatie & PR Maatbril
  • Creëren van meer zichtbaarheid voor Maatbril op basis van storytelling, contentmarketing, social media
  • Organiseren relevante inhoudelijke PR-momenten

De rol van Philogirl

Philogirl is door Maatbril gevraagd om zowel op strategisch niveau als uitvoerend niveau mee te denken over het creëren van meer bewustzijn voor mensen en kinderen met een unieke gezichtsvorm en de oplossing die Maatbril voor deze doelgroep kan bieden.

Storytelling

Storytelling wordt ingezet om de naamsbekendheid en zichtbaarheid van Maatbril te vergroten. De ambassadeurs van Maatbril zijn kinderen en volwassenen met een bril op maat van Maatbril en bijvoorbeeld de zorgprofessionals, waaronder orthoptisten, optometristen en ambulant begeleiders die samenwerken met Maatbril.

Communicatiemiddelen

  • Storytelling: het creëren van zichtbaarheid voor Maatbril door middel van interviews over de ervaringsverhalen van Maatbril-dragers.
  • Social media: Philogirl verzorgt de social media platformen Instagram en Facebook van Maatbril.
  • PR: Polikliniek voor kinderen met het syndroom van Down – bij Maasstad Ziekenhuis. In juni dit jaar heropende deze Polikliniek voor haar cliënten. Noa Frenk kwam op controle voor een nieuwe bril en Maatbril verzorgde een brilmeting met de mobiele 3D-scan. Hierbij werd 1,5m afstand gehouden en was fysiek contact niet nodig.
Screenshot van het artikel "Weer brilmetingen in Maasstad met Maatbril voor kinderen met Down", op de website van Nationale Zorggids, 16 juni 2020.

“Weer brilmetingen in Maasstad met Maatbril voor kinderen met Down”, Nationale Zorggids, 16-06-’20  

Publicaties

Verschillende experts op het gebied van oogzorg publiceerden artikelen over Maatbril op hun website of op de social media kanalen.

“Maasstad Ziekenhuis weer blij met Maatbril”, Oclulus: Vakblad voor de Optiekbranche, jaargang 82, 5-2020

Screenshot van het artikel "Een bril op maat voor afwijkende gezichtsvormen", op de website van Bartiméus, 6 juli 2020.

“Een bril op maat voor afwijkende gezichtsvormen”, Bartiméus, 06-07-2020

Social media

Social media post van Maatbril op facebook: "Maatbril-metingen: makkelijk, veilig en prikkelvrij!"
Foto: Jan de Groen
Social media post van Maatbril op facebook: "Kappenbril tegen lichtgevoeligheid. Erna: 'Veel dingen in mijn leven werden weer draaglijker'"
Foto: Jan de Groen
Social media post van Maatbril op facebook: "Een speciale BCD-maatbril voor Maatje Joris!"
Foto: Jan de Groen

Meer…


Persbericht: Last van muggen? Sla ze plat en maak een foto!

27 juli 2021
Persbericht: Last van muggen? Sla ze plat en maak een foto! Stuur via de Mosquito Alert App muggenfoto’s in en help zo mee om overlast en de verspreiding van eventuele toekomstige door muggen overdraagbare infectieziektes te voorkomen Iedereen kan de app gratis downloaden en foto’s van muggen, muggenbeten, en muggenbroedplaatsen insturen; voor elke ingezonden foto […]

OrCam Technologies

8 juni 2021
Voor OrCam Technologies hebben we de afgelopen maanden mooie publicaties in verschillende magazines gerealiseerd, namelijk in het lifestyle magazine Flair en het vakblad voor bibliotheken META. Flair Magazine  Voor Flair magazine hebben we Maaike Bennink (Nederlandse slechtziende slalom skiester en ambassadeur van OrCam) geïnterviewd over haar persoonlijke leven en hoe handig het gebruik van de […]

BioCheck interview: “Revalideren op basis van je hartslag en ademhaling”

4 juni 2021
Dit interview is in opdracht van BioCheck door Philogirl geschreven. Ronald herstelt na een zware operatie en chemokuur met BioCheck: “Het geeft me rust dat ik bewuster bezig ben met mijn gezondheid” Ronald Dullemans heeft altijd sportief geleefd: hij voetbalde, deed aan hardlopen en racefietsen. Daarnaast had hij een druk bestaan als projectmanager bij een […]

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

Social