Deelname aan ZonMw project

8 november 2019

Voorkomen én verminderen van obesitas

50,2% van de Nederlandse 18+ bevolking heeft overgewicht en 15% obesitas (2018, Volksgezondheid en Zorg). Voorspelling voor de toekomst? Wanneer de stijgende lijn blijft vasthouden heeft in 2040, 62% van de Nederlanders overgewicht en 20% obesitas. Dat willen we natuurlijk geen werkelijkheid laten worden!

Gelukkig denkt de Rijksoverheid hier hetzelfde over: in het recente Nationaal Preventieakkoord stellen zij de ambitie om de huidige trend te doorbreken en in te zetten op interventies gericht op gezonde voeding en voldoende beweging. Om dit te realiseren werd o.a. het ZonMw project ‘Ingrediënten voor een optimaal recept’, uitgevoerd door het Erasmus MC, gestart. Een voorstudie naar bestaande Nederlandse interventies gericht op het voorkomen én verminderen van overgewicht bij volwassenen. Het onderzoek heeft tot doel inzicht te krijgen in de effectiviteit, kosten en werkzame elementen van de huidige interventies. 

Een belangrijk onderdeel van het ZonMw project is de koppeling tussen onderzoek en praktijk. Verschillende Nederlandse organisaties, waaronder Dr Sunshine, werden gevraagd deel te nemen aan het onderzoek. Dr Sunshine handelt met haar FitFestivals vanuit de visie ‘voorkomen is beter dan genezen’. Tijdens een FitFestival worden preventieve gezondheidschecks aangeboden, zoals Cholesterol, Bloeddruk, BMI, Fitheid en Vitaliteit. De bezoekers kunnen hun gezondheid laten checken door het Dr Sunshine team, bestaande uit professionele diëtisten en verpleegkundigen. Met de persoonlijke metingen plus adviezen wil Dr Sunshine mensen bewust maken van hun eigen gezondheid. 

Uit het onderzoek blijkt dat bij Dr Sunshine de focus ligt op zowel voeding als beweging. Met de FitFestivals wordt preventie bij een universele doelgroep nagestreefd. De huidige aanpak is gericht op voorlichting en educatie.

Meer

healthy walk rotterdam

Rotterdam, de gezondste stad van Europa?!

2 september 2022
Dagelijks wandelen is goed voor sterke spieren en botten, voor hart en bloedvaten, voor de longen, tegen diabetes, goed voor je hersenen, nachtrust en nog veel meer! Er is dus eigenlijk geen reden om niet elke dag even een stukje te wandelen. ‘10.000 steps a day keeps the doctor away!’ Het kan natuurlijk zijn dat je niet altijd zoveel tijd hebt om een rondje te lopen. Je staat bijvoorbeeld een aantal dagen op een congres in een misschien wel onbekende stad. Op 28 t/m 30 juni 2022 werd in Rotterdam Ahoy het European Robotics Forum georganiseerd. Tijdens dit congres kwamen ingenieurs, ondernemers en investeerders uit heel Europa bij elkaar om kennis uit te wisselen over robotica Om bezoekers te inspireren om tenminste 10.000 stappen te nemen, heeft philogirl in samenwerking met de organisatie van het Robotica-congres een ‘healthy walk’ georganiseerd. Deze gezonde wandeling is mede mogelijk gemaakt door Intrinsic, de dochter-onderneming van Google op het gebied van robotica. De wandeling vond voor een deel binnen plaats en daarnaast in het naast Ahoy gelegen, Zuiderpark, het grootste park van Nederland! Philogirl organiseerde de wandeling, ontwierp de bijbehorende flyer en zorgde voor de voetstappen door Ahoy en het park. Deze ‘healthy walk’ is natuurlijk niet alleen geschikt voor het robotica congres. Uiteraard kunnen we ook een ‘healthy walk’ tijdens uw congres organiseren! Welkom! Mail of bel met Maaike van Zuilen: maaike@philogirl.nl / 06 456 32 117

Philogirl communicatie & PR
Parklaan 8 (Elevatorhuis)
3016 BB Rotterdam

T 010 - 223 94 38
E info@philogirl.nl

We are a recommended expert in building
websites with YOOtheme.

Social