Skip to main content

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens is in Nederland marktleider in brillen en contactlenzen. Philogirl heeft de PR voor de landelijke campagne voor de 70.000 vuurwerkbrillen verzorgd. Daarnaast bedachten, ontwikkelden en ontwierpen wij een lesbrief, kleurplaat en e-nieuwsbrief over de zonsverduistering die op 20 maart 2015 in Nederland bij helder weer gedeeltelijk te zien was.

Vuurwerkcampagne 2016

Afgelopen Oud & Nieuw hebben 160 mensen oogletsel door vuurwerk opgelopen. Meer dan 40% was omstander en stak zelf geen vuurwerk af. Het is dan ook van groot belang om je ogen tijdens de vuurwerkperiode goed te beschermen: of je zelf vuurwerk afsteekt of niet. Pearle Opticiens deelt daarom vanaf 30 november voor het vierde jaar op rij weer 70.000 gratis vuurwerkbrillen uit. Kinderen van Basisschool ’t Landje en Kinderopvang Bimbola ontvingen de eerste vuurwerkbrillen van zanger Jan Smit en Tjeerd de Faber, oogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam en vuurwerkwoordvoerder van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap.

Philogirl verzorgde zowel de landelijke als de regionale PR van de campagne.


Jan Smit deelt vuurwerkbrillen uit tijdens lichtjesfeest

Persbericht door Redactie 20 januari 2017

Pearle Opticiens: bescherm je ogen en zet een vuurwerkbril op tijdens de jaarwisseling Soesterberg, 30 november 2016 – Afgelopen Oud & Nieuw hebben 160 mensen oogletsel door vuurwerk opgelopen. Meer dan 40% was omstander en stak zelf geen vuurwerk af. Het is dan ook van groot belang om je ogen tijdens de vuurwerkperiode goed te beschermen: of je zelf vuurwerk afsteekt of niet. Pearle Opticiens deelt daarom vanaf vandaag voor het vierde jaar op rij weer 70.000 gratis vuurwerkbrillen uit. Tijdens het allereerste lichtjesfeest ontvingen kinderen van Basisschool ’t Landje en Kinderopvang Bimbola in Rotterdam de vuurwerkbrillen van zanger Jan Smit en Tjeerd de Faber, oogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam en vuurwerkwoordvoerder van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. Jan Smit: “Oud en Nieuw is een feest, en dat moet het echt blijven. Ik zet daarom vandaag tijdens het allereerste lichtjesfeest de eerste vuurwerkbril op. Doen jullie mij allemaal na tijdens Oud & Nieuw?”

Lichtjesfeest? Een veilig Oud & Nieuw voor kinderen Ieder jaar vieren we met zijn allen Oud & Nieuw. Een groot feest. Jaarlijks veroorzaakt vuurwerk ook helaas heel veel letsel aan ogen of andere delen van het lichaam. Pearle organiseert dit jaar daarom het allereerste lichtjesfeest: een veilig Oud & Nieuw met heel veel lichtjes, speciaal voor kinderen. Jonge kinderen blijven niet wakker tot middernacht, maar je wilt wel het nieuwe jaar feestelijk met ze vieren. Een lichtjesfeest is een vrolijk feest vol magie van lichteffecten, glow-sticks, blacklight en magic glasses. Samen in het donker openden Tjeerd de Faber en Jan Smit samen met de kinderen dit allereerste lichtjesfeest.

Cijfers oogletsel door vuurwerk
Afgelopen Oud & Nieuw hebben 160 mensen aan in totaal 200 ogen oogletsel door vuurwerk opgelopen. 41% van alle slachtoffers was omstander en stak dus zelf geen vuurwerk af. In 73 ogen is er sprake van blijvend letsel. 15 mensen zijn blind aan één oog geworden en één oog is zelfs volledig verwijderd. De gemiddelde leeftijd van de slachtoffers was 26 jaar.* Dit hoge aantal oogletsels door vuurwerk geeft het belang aan van het beschermen van je ogen met een vuurwerkbril. Pearle Opticiens draagt met het uitdelen van 70.000 vuurwerkbrillen ook dit jaar graag bij aan de campagne van oogarts De Faber, die al jaren strijdt voor het voorkomen van het aantal oogletsels door vuurwerk.

vuurwerkbril op als je geen vuurwerk afsteekt
Oogarts Tjeerd de Faber: “Tijdens Oud & Nieuw raken ieder jaar weer teveel mensen gewond aan hun ogen door vuurwerk. Mijn advies is om altijd een vuurwerkbril op te zetten. Ook als jezelf geen vuurwerk afsteekt. Het dragen van een vuurwerkbril moet even vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel.”

Bescherm je ogen goed
 “Bijna de helft van de slachtoffers met oogletsel kijkt slechts naar vuurwerk en steekt zelf geen vuurwerk af. Ongelofelijk. Pearle Opticiens staat voor je leven lang goed zien. Het voorkomen van oogproblemen door vuurwerk sluit daar goed bij aan. Als grootste winkelketen in de optiek hebben wij hierin uiteraard ook een voorbeeldfunctie. Wij roepen dit jaar iedereen op om tijdens Oud & Nieuw een lichtjesfeest voor de kinderen te organiseren. En als je toch naar buiten gaat? Zet dan een vuurwerkbril op. Zorg goed voor je ogen, dan kun je blijven genieten van vuurwerk,” aldus Barend Rutten, verkoopdirecteur Pearle Opticiens.  

Gratis vuurwerkbril tot en met 31 december
De gratis vuurwerkbrillen zijn tot en met 31 december gratis af te halen bij alle 300 winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt). Kijk op www.pearle.nl voor meer informatie over deze actie.