Skip to main content

Viroscience – Erasmus MC

De afdeling Viroscience binnen het Erasmus MC is een vooraanstaand kenniscentrum op het gebied van virussen (emerging infectious diseases). Vanwege deze expertise worden professor Marion Koopmans en haar team regelmatig door de WHO, EU en diverse andere buitenlandse gezondheids- en overheidsinstanties geraadpleegd. Helemaal nu ten tijde van de corona pandemie.

 


Door het veranderende klimaat en toegenomen reisbewegingen, komen virussen die vroeger ‘exotisch’ waren steeds dichterbij. Dat levert gevaar op voor de volksgezondheid, want de Nederlandse huis-tuin-en-keukenmug kan in principe virusziekten overbrengen op de mens. De afdeling Viroscience onderzoekt hoe virussen zich gedragen, infectieziektes eerder ontdekt kunnen worden en wat we kunnen doen om verdere verspreiding te voorkomen. Ook wordt er op dit moment hard gewerkt aan de ontwikkeling van een vaccin die de mensheid beter weerbaar zal maken tegen het coronavirus.

Communicatie voor Viroscience

Philogirl is nauw betrokken bij de verzorging van de communicatie rondom de afdeling Viroscience. Zo hebben we de overgang van de oude naar de nieuwe website in gang gezet en begeleid. Verder verzorgt Philogirl een publicatieservice, waarmee we bijhouden wanneer de afdeling Viroscience in de media verscheen, wat er gezegd werd – inclusief de oplage advertentiewaarden.

Communicatie & PR voor NCOH

Daarnaast zit Philogirl namens het Erasmus MC in het communicatieteam van het Netherlands Centre for One Health (NCOH), een samenwerkingsverband tussen diverse Nederlandse academische onderzoeksinstituten, gecoördineerd door onder andere Marion Koopmans. Samen met de communicatieafdelingen van de betrokken partners regelen we de communicatie en PR van het NCOH en de onderliggende onderzoeksprojecten, zoals One Health Pact.

Meer weten over onze werkzaamheden bij Erasmus MC-Viroscience/NCOH? Maaike van Zuilen vertelt je er graag alles over: maaike@philogirl.nl