Skip to main content
Case

Rotterdamse Digitale eHealth Safari 11 februari 2021

Op donderdagochtend 11 februari 2021 vond de Rotterdamse Digitale eHealth Safari plaats. Een geslaagde eHealth ochtend met maar liefst 220 deelnemers, 17 sprekers en 4 break out sessies! Philogirl heeft dit digitale event in opdracht van de gemeente Rotterdam mogen organiseren. Eerdere edities vonden tijdens de Nationale eHealth Week in 2020, 2019 en 2018 plaats.

Tijdens de safari zijn we ingegaan op de vele SET, PreSET, Covid-19 SET en de DigiDeal010 subsidies die Rotterdam ontvangen heeft, in totaal gaat het om 4 miljoen euro. Hoe en waar wordt dit geld besteed? En hoe zorgen we ervoor dat we geen dingen dubbel gaan doen en geen dingen vergeten? De virtuele gasten hoorden van elkaar wie waarmee bezig is en hoe zij kunnen samenwerken op weg naar eHealth voor iedere Rotterdammer. De moderator van deze ochtend was Marianne van den Anker.

Beeldbellen met de huisarts

De officiële aftrap van de Rotterdamse eHealth Dag werd gedaan door Wethouder Sven de Langen. “Ik zie in de stad heel veel vormen van digitale ondersteuning en ik ben heel erg benieuwd wat er nog meer kan en hoe Rotterdammers daarvan kunnen profiteren,” aldus Wethouder Sven de Langen. Het project Beeldbellen met de Huisarts in Rotterdam werd door de Wethouder samen met huisarts Matthijs van der Poel, van Huisartsenteam van der Poel en patiënt Marjan Blümer gelanceerd. “Toen corona in Nederland arriveerde, was er paniek op de huisartsenpost. Toen dachten wij, kunnen we niet gaan beeldbellen met patiënten? De hele wereld doet het, alleen de zorg nog niet” vertelde Matthijs van der Poel. Hij is heel dankbaar dat Jan Pons van de Rotterdam eHealth Agenda en Huisarts David Oei dit mogelijk hebben gemaakt. “Ik ben blij dat we tegenwoordig kunnen beeldbellen” vertelde patiënt Marjan Blümer.

Wordcloud Rotterdamse Digitale eHealth Safari 11 februari 2021

Lees meer op de website van Life Sciences & Health

Ook een digitaal eHealth ontbijt organiseren? Nodig het team van Philogirl uit om je daarbij te helpen en bel of mail Maaike: 06 456 32117 / maaike@philogirl.nl