Skip to main content

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens is in Nederland marktleider in brillen en contactlenzen. Philogirl heeft de PR voor de landelijke campagne voor de 70.000 vuurwerkbrillen verzorgd. Daarnaast bedachten, ontwikkelden en ontwierpen wij een lesbrief, kleurplaat en e-nieuwsbrief over de zonsverduistering die op 20 maart 2015 in Nederland bij helder weer gedeeltelijk te zien was.


Lesbrief zonsverduistering

In opdracht van Pearle Opticiens bedachten, ontwikkelden en ontwierpen wij diverse communicatiemiddelen waaronder een lesbrief ‘zonsverduistering’ die door ons in opdracht van Pearle Opticiens verzonden werd naar ca. 6.000 basisscholen in Nederland. Leerlingen van deze basisscholen mochten naar aanleiding van deze actie in een Pearle winkel in hun woonplaats een gratis eclipsbril ophalen.

Download de lesbrief


Vrijdag 20 maart: zonsverduistering – 200.000 gratis eclipsbrillen

Persbericht door redactie 06 maart 2015

Pearle Opticiens vraagt aandacht voor oogbescherming tijdens zonsverduistering

Soesterberg, 6 maart 2015 – Op vrijdag 20 maart vindt er een zonsverduistering plaats. Ook in Nederland kunnen we deze gedeeltelijk waarnemen. Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan echter ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Pearle Opticiens geeft daarom vanaf maandag 9 maart 200.000 eclipsbrillen door heel Nederland weg. Als aftrap van de actie werden vandaag bij basisschool De Passe-Partout in Rotterdam de eerste 500 eclipsbrillen weggegeven. Herron van der Sluis, commercieel directeur van Pearle Opticiens en Tjeerd de Faber, kinderoogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam, gaven de kinderen een les over de zonsverduistering en het belang van het goed beschermen van je ogen.

Waarom is het belangrijk om je ogen te beschermen tijdens de zonsverduistering? Kinderoogarts Tjeerd de Faber ondersteunt de landelijke actie van Pearle van harte: “Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering zeer belangrijk. Het te lang onbeschermd blootstellen van de ogen aan de straling uit het zonlicht kan acute verblinding veroorzaken en de ogen ernstig beschadigen. Kinderogen zijn zeer gevoelig voor zonlicht: de ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld en bevatten minder pigmenten. Zet kinderen daarom niet alleen tijdens het kijken naar de zonsverduistering een eclipsbril op, maar bescherm de kinderogen al zo jong mogelijk met een zonnebril.”

Bewustwording en bescherming
Van der Sluis: “Pearle Opticiens staat voor deskundige en betaalbare oogzorg en het voorkomen van oogproblemen sluit daar goed bij aan. Als grootste winkelketen in de optiek heeft Pearle hierin ook een voorbeeldfunctie. Het is belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen zich bewust zijn van de gevaren van de straling van de zon tijdens de zonsverduistering én een eclipsbril opzetten. Heb je geen eclipsbril, deel er dan één met iemand anders en kijk om de beurt. Het zijn tenslotte wel je ogen.”

De gratis eclipsbrillen zijn vanaf maandag 9 maart af te halen bij de winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt). Daarnaast is aan alle basisscholen in heel Nederland een lesbrief over de zonsverduistering en het belang van goede bescherming van je ogen door een eclipsbril verstuurd. Op www.pearle.nl/eclipsbril is, naast meer informatie over deze actie en de lesbrief, ook de dichtstbijzijnde Pearle vestiging te vinden.