Skip to main content

Gemeente Rotterdam

Met 625.472 inwoners is Rotterdam qua inwoners de op één na grootste gemeente van Nederland. Het is een bruisende stad die in 2015 door de Lonely Planet zelfs is uitgeroepen tot nummer vijf in de top-10 ‘top cities in the world’. In de stad kun je 11 ziekenhuizen en zo’n 70 verpleeg- en verzorgingshuizen vinden.

Philogirl werkt sinds een aantal jaar voor het cluster Zorg en Welzijn van de gemeente Rotterdam. In samenwerking met het team en het eveneens Rotterdamse ontwerpbureau Trichis hebben we een toolbox ontwikkeld met allerlei leuke interviews met ondernemers uit de stad. Ook hebben we diverse events georganiseerd, zoals de lancering van EIT Health Belgium Netherlands, het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie en een meeting over My Data Our Health.


Lancering Life Sciences & Health Hub in Rotterdam

Op 23 februari 2017 is op initiatief van het Erasmus MC, het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), het LIFE Rotterdam Consortium en de Gemeente Rotterdam de Life Sciences & Health (LS&H) Hub in Rotterdam geopend. De Hub is een Living Lab en maakt het voor ondernemers, wetenschappers en zorgorganisaties mogelijk om elkaar beter te vinden, samen nieuwe zorginnovaties te ontwikkelen én deze door patiënten en cliënten te laten ervaren en testen. In opdracht van de gemeente Rotterdam verzorgde philogirl de opening van de Life Sciences & Health Hub. Tijdens de masterclasses na afloop van het plenaire programma konden de meer dan 400 gasten kennismaken met de organisaties uit het LS&H Hub-netwerk, hun gezondheid checken tijdens het Health event en zelf zorginnovaties testen in de Huiskamer van de Toekomst.

Van links naar rechts: Jaap Verweij, Vicevoorzitter RvB en decaan Erasmus Mc, Martin Luxemburg, directeur Erasmus Centre for Entrepreneurship, Thijs Spigt, directeur Technology Transfer Office Erasmus MC, Berry Kriesels, voorzitter Life Sciences & health Consortium Rotterdam en ondernemer, Herman Houthoff, hoofd economie gemeente Rotterdam en Huib Pols, rector magnificus van de EUR.

Wat een indrukwekkende opening van de hub, mag je trots op zijn!! Gefeliciteerd!