• OrCam
    OrCam

    OrCam

    Vanaf september 2017 is de wearable OrCam in Nederland verkrijgbaar.
    Philogirl verzorgt de PR van OrCam in Nederland. De minicamera OrCam MyEye klik je eenvoudig vast op je bril en leest de tekst voor die je aanwijst. Ook herkent de camera gezichten en vertelt de camera je wie er voor je staat. Dit dankzij zeer geavanceerde slimme software gebruikmakend van Artificial Intelligence. De handige en discrete wearable geeft blinden en slechtzienden hun zelfstandigheid en waardigheid weer terug. De OrCam MyEye is op 27 september jl. gelanceerd in het Nationale Optiekcentrum te Houten.

Pers

PR OrCam Technologies in Nederland

door Redactie 29 september 2017

Vanaf september 2017 verzorgt ons team de PR van OrCam in Nederland.

Lancering OrCam Nederland - NU.nl Tekengebied 3

bright.nl orcam maaike bennink

Artificial Intelligence wearable leest blinden voor en herkent gezichten

Blinden en slechtzienden krijgen hun onafhankelijkheid weer terug

Houten, 28 september – Vanaf vandaag is de wearable OrCam MyEye ook in Nederland verkrijgbaar. De minicamera OrCam MyEye klik je eenvoudig vast op je bril en leest de tekst voor die je aanwijst. Ook herkent de camera gezichten en vertelt de camera je wie er voor je staat. Dit dankzij zeer geavanceerde slimme software gebruikmakend van Artificial Intelligence. De handige en discrete wearable geeft blinden en slechtzienden hun zelfstandigheid en waardigheid weer terug. De OrCam MyEye is op 27 september jl. gelanceerd in het Nationale Optiekcentrum te Houten.

orcam myeye philogirl

“Dit is een baanbrekende nieuwe technologie die ervoor gaat zorgen dat blinden en slechtzienden in Nederland, maar over de hele wereld een groot deel van hun zelfstandigheid en daardoor ook zelfvertrouwen en waardigheid terugkrijgen. De OrCam MyEye zorgt ervoor dat zij zelfstandig met het Openbaar Vervoer kunnen reizen, hun boodschappen kunnen doen en een menukaart kunnen lezen in een restaurant. In de wereld van de hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden is er op dit moment geen enkel ander hulpmiddel dat op een dusdanige manier deze mensen hun onafhankelijkheid in de samenleving weer teruggeeft”, aldus oogarts dr. Joosse, HMC Westeinde – Haaglanden Medisch Centrum.

Edy Korthals Altes, 93 jaar, oud-diplomaat en schrijver van boeken, is praktisch blind: “Dagelijks kwam er iemand langs om samen met mij de post door te nemen en te sorteren. Dat hoeft nu niet meer. Ook kan ik met de OrCam overal een boek lezen, in de woonkamer of zelfs buiten in het park. Als ziende kunt u zich waarschijnlijk niet voorstellen hoe dit voelt. Voor mij is het echt een openbaring. Ik heb weer een groot deel van mijn zelfstandigheid terug en in november komt er zelfs weer een boek van mij uit.”

Maaike Bennink, internationaal slalomskiester: “Ik ben van de ene op de andere dag mijn zicht kwijtgeraakt. Door de OrCam kan ik nu weer lezen en studeren wanneer ik dat wil én waar ik wil, zoals bijvoorbeeld in de trein. Ook kan ik weer zelfstandig met de bus reizen doordat de OrCam de informatieborden met de vertrektijden van de bussen voorleest”.

Slechtziende Lidwien stemt zelfstandig met de OrCam MyEye

door Redactie 27 maart 2018

OrCam zorgt ervoor dat blinden en slechtzienden zelfstandig kunnen stemmen

Leiden 21 maart 2018 – In Leiden heeft vandaag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een slechtziende voor het allereerst zelfstandig kunnen stemmen met de OrCam MyEye – een kleine minicamera die realtime de tekst voorleest die door de gebruiker wordt aangewezen. Denk hierbij aan vakliteratuur, kranten, boeken, restaurantmenu’s, etiketten op producten, tekst op informatieborden en bankbiljetten, maar nu dus ook stembiljetten. “Met de OrCam MyEye ben ik in staat om volledig en snel zelfstandig te stemmen. Ik heb nu tijdens het stemmen geen hulp van iemand anders meer nodig. Ik behoud hierdoor mijn privacy en mijn democratisch recht om te stemmen. Iets dat ik iedere slechtziende of blinde toewens,” aldus Lidwien Cornelissens, psychotherapeute.

Lancering OrCam MyEye 2.0 tijdens Ziezo-beurs

door Redactie 27 maart 2018

Revolutie in kunstmatig zicht
Super innovatief Artificieel Vision hulpmiddel
 
Geavanceerde & baanbrekende wearable OrCam MyEye 2.0 biedt blinden, slechtzienden en mensen met leesmoeilijkheden of leesvermoeidheid meer onafhankelijkheid
 
Rotterdam, 13 maart 2018 – OrCam Technologies [ZieZo-stand nr. 18], de meest geavanceerde wearable-innovator ter wereld voor kunstmatig zicht voor blinden, slechtzienden en mensen met leesproblemen of leesvermoeidheid, lanceert tijdens de ZieZo beurs van 16 tot 17 maart de OrCam MyEye 2.0. De OrCam MyEye’s 2.0 reageert net als de andere devices van OrCam Technologies intuïtief op simpele handgebaren, maar heeft daarnaast ook een touch bar aan de zijkant van het device. De OrCam MyEye 2.0 heeft slechts één draadloze head unit die magnetisch wordt bevestigd op het (zonne)brilmontuur van de drager, weegt nog geen vijfentwintig gram, is bijzonder klein van formaat en daardoor ook zeer onopvallend. Met de OrCam MyEye 2.0 kan verder weg gezien worden en kleinere tekst gelezen. En dat zelfs in volledige duisternis dankzij de ingebouwde ledverlichting die automatisch aangaat als het donker is.