The World Assocation of Eye Hospitals

The World Assocation of Eye Hospitals

De World Association of Eye Hospitals kortweg WAEH is een wereldwijd netwerk van oogziekenhuizen. Sinds de oprichting in Rotterdam in 2007 is de WAEH uitgegroeid tot een wereldwijde vereniging van 45 oogziekenhuizen of oogheelkundige centra.

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens is in Nederland marktleider in brillen en contactlenzen. Philogirl heeft de PR voor de landelijke campagne voor de 70.000 vuurwerkbrillen verzorgd. Daarnaast bedachten, ontwikkelden en ontwierpen wij een lesbrief, kleurplaat en e-nieuwsbrief over de zonsverduistering die op 20 maart 2015 in Nederland bij helder weer gedeeltelijk te zien was.

EIT Health

EIT Health

EIT Health is een samenwerkingsverband tussen 140 partners uit heel Europa zoals het Karolinska Institutet, Imperial College London, Universiteit van Oxford, IBM, KU Leuven, ErasmusMC, Zilveren Kruis, Philips, Siemens en Roche.

Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Met 625.472 inwoners is Rotterdam qua inwoners de op één na grootste gemeente van Nederland. Het is een bruisende stad die in 2015 door de Lonely Planet zelfs is uitgeroepen tot nummer vijf in de top-10 ‘top cities in the world’. In de stad kun je 11 ziekenhuizen en zo’n 70 verpleeg- en verzorgingshuizen vinden.

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam is al negen jaar vaste opdrachtgever van philogirl. Van het verzorgen van de PR tot het organiseren van het bijzondere afscheidsfeest voor de voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer Hiddema. Van de organisatie van de opening van het KInderOOGcentrum tot de ontwikkeling van de website van de OOGbus.

Medical Delta

Medical Delta

Slimme innovaties en technologie helpen de zorg te verbeteren en  betaalbaar te houden. De Medical Delta regio Rotterdam – Delft – Leiden kent een bijzonder hoge concentratie aan gezondheidscentra, (medisch) technologische en wetenschappelijke expertise en life sciences organisaties. Philogirl heeft de PR en organisatie van diverse events verzorgd.

Eye Wish Opticiens

Eye Wish Opticiens

Eye Wish Opticiens is een zusterbedrijf van Pearle Opticiens waar Philogirl al langere tijd leuke projecten voor mag verzorgen. Via Pearle werden wij dan ook door Eye Wish benaderd om de Social Media, met name Facebook, in zowel tekst als beeld te gaan verzorgen.

OOGbus

OOGbus

De OOGbus is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

De OOGbus maakt het mogelijk om eerstelijns oogzorg bij de mensen thuis te brengen. In de OOGbus wordt een optometrisch onderzoek gedaan door een optometrist of een optometrist in opleiding.

Nederlands Oogheelkundig Gezelschap

Nederlands Oogheelkundig Gezelschap

Elk jaar raken mensen blind door het afsteken van vuurwerk. Dit was voor het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) meer dan voldoende reden om in december 2009 te starten met een campagne voor een verbod op vuurwerk afgestoken door particulieren en te pleiten voor openbaar vuurwerk dat afgestoken wordt door professionals. Inmiddels is het al weer 2017, is het Vuurwerkmanifest gelanceerd en heeft Achmea zich daarbij aangesloten. What’s next? Een verbod op consumentenvuurwerk?

Rutex Matrassen en Woontextiel

Rutex Matrassen en Woontextiel

Rutex heeft meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling van maatwerkmatrassen specifiek voor senioren. Aangezien de productie geheel in Nederland plaatsvindt, zijn de matrassen oer-Hollands. De matrassen van Rutex kunnen zowel wat betreft de maatvoering als het materiaal volledig naar wens gemaakt worden.

OrCam

OrCam

Vanaf september 2017 is de wearable OrCam in Nederland verkrijgbaar.
Philogirl verzorgt de PR van OrCam in Nederland. De minicamera OrCam MyEye klik je eenvoudig vast op je bril en leest de tekst voor die je aanwijst. Ook herkent de camera gezichten en vertelt de camera je wie er voor je staat. Dit dankzij zeer geavanceerde slimme software gebruikmakend van Artificial Intelligence. De handige en discrete wearable geeft blinden en slechtzienden hun zelfstandigheid en waardigheid weer terug. De OrCam MyEye is op 27 september jl. gelanceerd in het Nationale Optiekcentrum te Houten.

Revoir Groep

Revoir Groep

De Revoir Goep is gespecialiseerd in professionele ondersteuning van oogartsen en opticiens bij de behandeling van cliënten met een hulpvraag over het zien. De Revoir Groep is bekend van onder andere Ergra Low Vision, Revoir Recruitment, Evision Optics, Beter Zien en Sensus Zien.

ExpertDoc

ExpertDoc

ExpertDoc BV is een elektronische uitgeverij gericht op het leveren van informatieproducten voor de medische professional. ExpertDoc is opgericht in 2006 en is actief op het snijvlak van ICT en zorg. Daarom maakt ExpertDoc slimme, digitale beslisondersteuning met kennis- en informatieproducten, die ze samen met partners ontwikkelen, passend in de workflow van de gebruiker in de praktijk.

Tonen Hoortechniek

Tonen Hoortechniek

Tonen Hoortechniek is gespecialiseerd in audiologische zorg waarbij de klant centraal staat. Dit betekent onder andere dat het hoortoestel in de thuisomgeving van de klant wordt afgesteld. Philogirl verzorgt samen met Neon8Marketing de PR.

Het Oogzorgnetwerk

Het Oogzorgnetwerk

Excellente oogheelkundige zorg die toegankelijk is voor iedere patiënt, dat is de missie van Het Oogzorgnetwerk. In dit netwerk verenigen zich meer dan 80 Nederlandse oogartsen, 240 optiekzaken en optometristen om continu de kwaliteit van de Nederlandse oogzorg te verbeteren.

Philogirl heeft de afgelopen jaren samen met het team van Het Oogzorgnetwerk zowel de PR als de website van de Oogzorgnetwerkdag verzorgd.

Hoornvlies Patiënten Vereniging

Hoornvlies Patiënten Vereniging

De Hoornvlies Patiënten Vereniging is een vereniging van en voor hoornvliespatiënten.

NUVO

NUVO

Met 1.500 aangesloten vestigingen vertegenwoordigt de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO) het merendeel van de ruim 2.000 optiekwinkels in Nederland. Philogirl verzorgt zowel de landelijke als de regionale PR voor deze landelijke brancheorganisatie.

Regionaal Zorgcom-overleg

Het regionale zorgcommunicatie overleg is een overleg voor en door communicatiemensen van ziekenhuizen en thuiszorginstellingen uit de regio Rotterdam.
Ieder kwartaal organiseert philogirl het overleg.

Slow Organizing

Slow Organizing

Slow Organizing helpt je om je leven te organiseren: niet alleen de praktische kant van het leven, maar ook de spirituele, geestelijke kant. Om het slow organizing meer onder de aandacht van het grote publiek te brengen, hebben we samen met Slow Organizing de Landelijke Loslaatdag bedacht.

Dynamic Activities

Dynamic Activities

Dynamic Activities is de educatieve kennispartner voor (basis)scholen en andere onderwijsinstellingen en biedt complementair onderwijs in een doorgaande leerlijn.

Philogirl verzorgde o.a. de PR voor de Cito- & eindtoetscampagne.

The Daily Mile

The Daily Mile

Elke dag anderhalve kilometer rennen voor basisschoolkinderen.
Bedacht door Elaine Wyllie in Engeland en dit jaar ook geïntroduceerd in Nederland. Philogirl hielp mee bij de start in NL.

Mijnzorgvraaginbeeld.nl

Mijnzorgvraaginbeeld.nl

Een kwalitatief goed leven komt helaas niet vanzelf tot stand. Helemaal niet als je afhankelijk bent van zorg. Want ook als je ziek bent of een beperking hebt, wordt van je verwacht dat je eerst hulp vraagt aan de mensen uit je omgeving. Via de website www.mijnzorgvraaginbeeld.nl kan iedereen zelfstandig of samen met de mantelzorg gratis inzicht krijgen in de zorg- en ondersteuningsbehoefte.

Philogirl verzorgde de PR voor de lancering van Mijnzorgvraaginbeeld.nl

EVD LabNet

EVD LabNet

Voor EVD-LabNet, een Europees samenwerkingsverband van deskundige laboratoria op het gebied van virusziekten, ontwikkelde Philogirl een website met een superslimme zoekfunctie. Door het toepassen van slimme filters kan heel snel en eenvoudig op labtesten, virussen, laboratoria, onderzoekers en landen worden gezocht binnen het Europese EVD-LabNet netwerk. Zo weet een onderzoeker in maximaal 3 stappen welk laboratorium een bepaalde test op een specifiek virus of specifieke virusfamilie kan uitvoeren.

Fruitzaam (Events) B.V.

Fruitzaam (Events) B.V.

Tijdens de vele events die wij ieder jaar organiseren, mag een gezond en fris tussendoortje zeker niet ontbreken. Ons fruit halen we dan ook bij Fruitzaam, dé biologische fruit- en smoothieleverancier van Rotterdam en omstreken.

Onderstaand de smoothietruck van Fruitzaam die door ons  - in samenwerking met Carnero Mediadesign - ontworpen is en nu stad en land afreist en alle festivals (ja, ook die van ons) onveilig maakt...! Oh jah... we ontwikkelden ook nog het nieuwe logo van Fruitzaam Events B.V. ;)